Feesten en evenementen in Madrid

San Isidro Madrid

Naast de nationale feesten als de Goede Week en Drie Koningen kent Madrid nog verschillende andere feesten en evenementen. De belangrijkste en meest bijzondere feesten en evenementen in Madrid zijn voor mij de “2 Mei-feesten”, het San Isidro feest en het “Feest van de migratie”.

2 Mei-feesten van Madrid

De 2 mei-feesten, - in het Spaans “Fiestas del 2 de Mayo” herdenken de dag waarop de Madrilenen op 2 mei 1808 massaal in opstand kwamen tegen de bezetting van Napoleon.  Het feest wordt in de gehele regio Madrid gevierd.

 

San Isidro feest in Madrid

Van 11 tot en met 15 mei vindt er in Madrid ieder jaar het San Isidro feest plaats, hét feest van Madrid. 5 dagen lang is de stad in rep en roer met activiteiten voor jong en oud, een korte bedevaarttocht ter ere van de beschermheilige van Madrid San Isidro, mensen in traditionele klederdracht, dansen en plezier hebben.

 

Schapen in Madrid

Het laatste weekend van oktober/eerste weekend van november is het centrum van Madrid gevuld met duizenden schapen, die de stad doorkruisen tijdens het “Fiesta de la Trashumancia” in Madrid, een eeuwenoude traditie waarbij het vee vanaf het zomerverblijf terug wordt gedreven naar het winterverblijf.

Hoofdgroep: