Ezels voeren in Burrolandia

Het is zondagochtend, het is weer heerlijk weer en de meiden hebben zin in avontuur. Dus gaan we naar Burrolandia, oftewel Ezelland! Burrolandia ligt op 15 minuten rijden van Madrid, op een boerderij net buiten Tres Cantos. Zoals de naam al zegt, is het een opvangplaats voor ezels, de enige in de Gemeenschap Madrid.

Het is een boerderij, waar de ezels door vrijwilligers verzorgd worden. De groep vrijwilligers heet heel toepasselijk “amiburros”, oftewel ezelliefhebbers.

Burrolandia

Burrolandia_Madrid

Op zondagen is Burrolandia van 11 uur tot 14 uur geopend voor publiek en kunnen mensen naar de ezels komen kijken, hen voeren, met hen rondlopen en met de huifkar mee. De entree is gratis. Je kunt Burrolandia steunen, door voor EUR2 een schaal eten voor de dieren te kopen, je kind een ritje in de huifkar te laten maken of door een souvenir van Amiburro te kopen. De opbrengst gaat geheel naar de opvang en verzorging van de ezels.Vooral voor kinderen is een bezoek aan Burrolandia een enige manier om ezels van dichtbij mee te maken. Onze meiden vonden het prachtig om de dieren te kunnen voeren en aan te raken! En het ritje in de huifkar was ook een succes. Bent u een familie met kinderen en bent u op vakantie in Madrid of woont u in de omgeving van Madrid? Ga dan ook eens langs bij Burrolandia! 

 

Praktische informatie over Burrolandia

Burrolandia_Madrid

Burrolandia is per auto bereikbaar en ligt slechts 15 minuten buiten Madrid. Het heeft geen echt adres, maar met de GPS coördinaten (N 40º 37' 26" W 3º 40' 48") is het prima te vinden. Komend vanaf Madrid neemt u de M-607 richting Colmenar Viejo. Bij Tres Cantos neemt u de eerste afslag: km 21 Tres Cantos – Soto de Viñuelas. Nadat u langs Kings College bent gereden, gaat de weg al snel over in ongeasfalteerde weg. Als u deze weg een paar km blijft volgen, ziet u vanzelf een bordje dat we weg naar Burrolandia aanwijst. Er is ee ngrote parkeerplaats net voordat u bij Burrolandia aankomt, dus parkeerproblemen zult u niet hebben.

Openingstijden: Op zondagen van 11.00 tot 13.30 uur.

Entree: gratis toegang. 

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.