Evenementen in Sevilla

De twee bekendste evenementen die Sevilla kent, zijn de Semana Santa en de Feria de Abril. Beiden vinden meestal plaats in april. Wilt u de Andalusische passie proeven? Maak dan een processie mee tijdens de Semana Santa of beleef de feeststemming tijdens de Feria de Abril.

Semana Santa in Sevilla

De Semana Santa in Sevilla, - oftewel de Goede Week, voorafgaand aan Pasen-, is van religieuze aard. Tijdens de Semana Santa vinden tal van boetedoeningsprocessies plaats, waarbij broederschappen heiligenbeelden door de stad dragen: een altaar met Jezus, een altaar met Maria en een altaar met het heiligebeeld van de kerk waar de broedergemeenschap bijhoort.

Feria de Abril in Sevilla

De Feria de Abril in Sevilla is het jaarlijkse volksfeest van Sevilla, waar mensen van heinde en ver op af komen om te feesten en Sevillanas te dansen. Het is het belangrijkste feest van de stad en wordt twee of drie weken na de Semana Santa in april of mei gehouden. Het feestterrein ligt in de wijk Los Remedios waar een heel gebied wordt omgebouwd tot een kleurrijke lichtstad van casetas (= privé feesttenten) en een grote kermis. Overdag wordt er geparadeerd met paarden en paardenkoetsen. En ´s avonds wordt er gefeest in de casetas.

Bezienswaardigheden in Sevilla

Bent u benieuwd naar welke bezienswaardigheden in Sevilla te vinden zijn? Lees dan mijn artikel Interessante bezienswaardigheden in Sevilla.

Verblijf in Sevilla

Lees hier welke bijzondere accommodaties in Sevilla ik gevonden heb.

Boeken om in de stemming te komen

Om in de stemming te komen voor een stedentrip Sevilla kan ik twee boeken aanbevelen:

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.