Een visvakantie aan de Ebro rivier

visvakantie Ebro rivier

Vandaag ontving ik een mail van twee visliefhebbers die op visvakantie in Spanje zijn geweest. Via The Compleat Ebro Angler zijn ze een week gaan vissen in de Ebro rivier in de buurt van Caspe, in het Spaanse Autonome Gebied Aragón. Het is een fantastische vakantie geweest om niet te vergeten, waarbij ze veel en grote vissen gevangen hebben! Geniet mee van hun verslag:

Aankomst

Ron-winnaar-World-Catfish-Classic-2011-2012
Ron van The Compleat Ebro Angler is winnaar van World Catfish Classic 2011&2012

“We zijn zojuist thuis gekomen en genieten nog na van de prachtige visvakantie in Spanje. Een verslag: Als we aankomen bij het leuke vakantiehuis, worden we welkom geheten door Angelique. Zij neemt ruim de tijd voor ons om alles uit te leggen en onze brandende vragen te beantwoorden. Ron brengt die avond de visspullen en vertelt gedreven en vol liefde over onder meer het vissen op de Ebro en de wereldkampioenschappen meervalvissen die hij allebei de keren heeft gewonnen (...). Ron vindt in ons kritische gesprekspartners en de adviezen en ervaringen vliegen over en weer. We besluiten lekker te gaan slapen om de volgende dag op onze eigen manier te gaan vissen.  

 

Op onze eigen manier vissen

We laden de spullen en "Ebro here we come". Vele kilometers later vinden we onze Hotspot. Snel laden we de spullen van Ron uit, bouwen alles op, gooien de hengels in, leggen het fototoestel klaar en dan zijn we klaar voor actie... Uren later hebben we echter nog steeds geen vis gevangen! Zit hier wel vis? We denken dat we de verkeerde stek hebben gekozen. Dit gaat ons niet gebeuren! Ron komt nog even langs met zijn boot en advieseert ons dat we dieper moeten vissen en meer moeten voeren. We besluiten toch te verkassen en rijden weer de nodige kilometers. Dit keer vinden we een geweldige stek waar de vissen springen als dolfijnen. Maar alweer vangen we niets. Er moet iets niet kloppen... Nu beginnen we toch ernstig aan ons kunnen te twijfelen. Als we vele kilometers later een stek vinden waar de karpers nog hoger springen, proberen we het nog één keer en vangen we eindelijk onze eerste Ebro-karper. De volgende dag gaan we met frisse moed weer op pad. Dit keer gaan we naar een véél betere plek en voeren we flink. Maar helaas... we vangen helemaal niets! Ten einde raad gaan we terug naar het vakantiehuis. Ons Ebro-avontuur zal er nu wel opzitten...  

 

Vissen met onze gids Ron

Karper, gevangen in de Ebro rivier in Aragon
Karper, gevangen in de Ebro rivier in Aragón

Niet dus. Volgens Ron zwemmen er écht vissen in de Ebro en kunnen we die weldegelijk vangen. Hij gaat als gids met ons mee en verzekert ons dat we vissen zullen vangen. Wij geloven deze blonde doorzon visspecialist natuurlijk niet, maar gaan toch maar mee... We verbazen ons eerst over de eenvoudige setting die Ron kiest. En als hij vervolgens met zijn speedboot vol gas geeft om een eindje verder het aas in het water te gooien, geloven we er al helemaal niet meer in! Maar na 5 minuten hebben we al beet! Na een uurtje vissen vangen we een reuze meerval van 1,75 meter en 82 pond. Onze dag kan niet meer stuk! In totaal vangen we die dag 7 meervallen en 6 karpers. De volgende dag gaat het feest gewoon door: Het eerste uur vangen we al 5 meervallen en een karper! En de rest van de dag gaat net zo door. De een na de andere hengel gaat krom.We vangen nog meer dan gisteren! Bovendien vangen we onze grootste meerval en zwaarste karper! Ongelofelijk wat een dag. In totaal vangen we 46 vissen, met een gemiddeld gewicht van een eind boven de twintig pond. De uitgeputte visgids, -die ruim 80 keer de lijnen uitgevaren heeft-, en wij zijn dik tevreden. De volgende en laatste dag blijft het rustiger. Maar dat geeft niets. Zo kunnen we even heerlijk bijkomen van het grote avontuur en de grote inspanning van de vorige dag. Wat hebben we veel gelachen over onze zeer geslaagde vakantie. Wij komen zeker terug bij Ron en ik denk wel twee keer per jaar ook! Ron en Angelique bedankt.”  

 

The Compleat Ebro Angler

Enthousiast geworden over een visvakantie naar Spanje met The Compleat Ebro Angler? Kijk voor meer informatie op hun website of neem direct contact op met Angelique en Ron. Zij kennen ook vele goede overnachtingsplekken in Caspe en omgeving. Variërend van vakantiehuis tot hotel tot campingplaats. De visvakanties zijn overigens niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook voor families met kinderen. Wilt u het vissen combineren met sightseeing? Dan kan Angelique u uitstekend verder helpen! 

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.