Een verrassend hotel wijngaard aan de snelweg richting Burgos

150 km ten noorden van Madrid ligt aan de A1 richting Burgos hotel bodega Tudanca (afslag 152). Het is een familiebedrijf, dat oorspronkelijk begonnen is met eigen wijngaarden en eigen wijn: de Tudanca wijn. Later kwam het idee om wijntoerisme te gaan ontwikkelen en een hotel bij de wijngaard te bouwen. De verrassing is groot als we van de snelweg rijden en ineens pal in de wijngaarden van het Ribera del Duero gebied staan, omgeven van rust en vele vele druivenstruiken. En de verrassing is misschien nog groter als we het prachtige 4-sterren hotel betreden, waar in de hal wijnvaten hoog zijn opgestapeld.

Hotel Tudanca

hotel-tudanca-slaapkamer-met-zicht-op-wijngaard

Het hotel bestaat uit een 4-sterren en een 2-sterren gedeelte. Het 4-sterren gedeelte beschikt over 1-persoonskamers, 2-persoonskamers en 2 suites met aparte woonkamer en een eigen jacuzzi op de badkamer. De meeste kamers hebben er een prachtig uitzicht over de wijngaarden. En alle kamers hebben gratis WIFI. De twee-sterren kamers zijn eenvoudiger – vooral de badkamer -, maar ze zijn nog steeds netjes en goed onderhouden. 

Restaurant bij hotel wijngaard Tudanca

Bij hotel Tudanca hoort ook een restaurant. Aangezien hotel Tudanca pal aan de snelweg vanuit Madrid richting noorden ligt, is het een populaire tussenstop voor zowel spanjaarden als buitenlanders. Om aan de wensen en portemonnee van iedereen te kunnen voldoen, heeft hotel Tudanca zowel een goedkoop self-service restaurant als een a-la-carte restaurant met super bediening. In het restaurant wordt er deskundig advies gegeven over bijvoorbeeld welke wijn het beste bij welk gerecht past. Dat de service er uitstekend is, bewijst het feit dat restaurant Tudanca in 2007 uitgeroepen is tot restaurant met de beste bediening in Spanje.

Hotelwinkel bij hotel Tudanca

Daarnaast heeft het hotel een hotelwinkel, waar men naast de Tudanca wijn ook nog heel wat andere dingen kan kopen. Bijvoorbeeld gebak, dat al decennia lang door de Tudanca familie wordt gemaakt. Bezoekt u de winkel van hotel Tudanca, probeer dan eens de "yema de Aranda", een specialiteit van de Tudanca familie.

Wijnproeven en druiven plukken bij hotel wijngaard Tudanca

hotel-wijngaard-Tudanca-druiven-plukken

In de tijd dat de druiven geoogst worden (de zogenaamde "vendimia"), stelt de Tudanca familie haar deuren open voor groepen die zelf druiven willen plukken en stampen! Van de druiven die men zelf plukt en stampt, wordt heerlijk druivensap (="mosto") gemaakt, die men natuurlijk ook zelf mag drinken. En gedurende het gehele jaar kunnen groepen terecht bij hotel Tudanca voor wijnproeverijen, die gecombineerd kunnen worden met een dinner in het a-la-carte restaurant, een verblijf in hotel Tudanca of zelfs uitjes naar andere bodegas in het Ribera del Duero gebied of het wijnmuseum in Peñafiel.

Verdere informatie en boekingen

Voor meer informatie en boekingen kunt u contact opnemen met hotel wijngaard Tudanca.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.