Een reis van Madrid naar Girona

Middeleeuwse_plaatsen_Siguenza_Plaza_ Mayor

Madrid

Madrid ligt vrij centraal in het midden van Spanje. Vaak wordt deze stad overschaduwd door het culturele Barcelona, maar dat is eigenlijk onterecht. Deze stad heeft ontzettend veel te bieden en is een perfecte plek om een reis door de binnenlanden van Spanje in te starten.

Een mooie reis

De reis van Madrid naar Girona is een mooie weg door kleurrijk landschap. Het is een rit van ongeveer 7 uur, dus je zou het in een dag kunnen doen. Maar dat is zonde, want je kunt pas echt van het Spaanse land genieten als je er de tijd voor neemt.

Via Siguenza en Calatayud naar Zaragoza

De twee wat kleinere steden Siguenza en Calatayud zijn leuke plaatsjes om even een rustpauze in te lassen. In Siguenza vind je veel historische gebouwen waarvan de kathedraal van Santa Maria de Siguenza de bekendste is. Calatayud is een piepklein plaatsje waar wel een aantal lekkere restaurantjes zitten. Je kunt onder andere heerlijk dineren bij La Brasa.

Zaragoza

Dit is een van de grootste steden van Spanje. Er stroomt een grote rivier langs deze stad, maar voor natte voeten hoef je niet bang te zijn, want Zaragoza ligt op 199 meter boven zeeniveau. Dit is echt een handelsstad en dat zie je aan de rijke gebouwen. Deze stad is veel moderner dan een oude stad als Madrid of Barcelona. Tijdens je reis door de binnenlanden van Spanje is dit een stad waar je prima een aantal dagen in door kunt brengen.

Aangekomen in Girona

Vanaf Zaragoza is het nog maar een paar uur naar Girona. Dit is een mooi stukje van Spanje met prachtige bergen en mooie uitzichten. Bij Girona in de buurt heb je een mooie Spaanse camping genaamd Castell Montgri. Deze ligt pal aan zee en binnen een kwartiertje ben je in de stad.

Tekst: Martine Kramer

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.