Een middag verwend worden met heerlijke Spaanse wijnen uit Granada

“Wijn- en spijsmiddag van 7 Spaanse kwaliteitswijnen met bijbehorende hapjes” stond er in de Agenda van Café Cultura. Dat klinkt natuurlijk altijd interessant en lekker. Toen ik las dat er die middag wijnen uit de regio Granada geproefd gingen worden, waren we helemaal verkocht. Zouden de wijnen die we gingen proeven net zo lekker en apart zijn als de wijn die wij al geproefd hadden in het wijnmuseum in de Alpujarra...? Met hoge verwachtingen gingen we dus afgelopen zondag naar Rotterdam, om de Granada wijnen te proeven...

Granada Wijnen - grote variatie aan soorten en smaken

wijnproeverij Granada wijnen in Cafe Cultura Foto Spainmadeforyou
De proeverij is net begonnen als we aankomen, dus stilletjes schuiven we aan voor het proeven van de Granada Wijnen: een mousserende wijn, een rosé wijn, twee witte wijnen en drie rode wijnen uit de Alpujarra, het herkomstgebied van deze Granada wijnen. Met hierbij natuurlijk overheerlijke hapjes die Café Cultura voor ons heeft klaargemaakt. Wat zijn de wijnen verschillend van smaak! En wat zijn een aantal van deze wijnen apart! Ik ben vooral onder de indruk van de mousserende wijn Brut Nature van wijnhuis García de Verdevique. Het is een frisse, doch niet zoete sprankelende wijn met een vleugje notensmaak. Dat het kwaliteitswijnen betreft, blijkt uit het feit dat ze in toprestaurants worden geschonken en uit de vele goede recensies die ze van wijnkenners hebben gekregen. Zo werd de witte Guindalera wijn van wijnhuis Horacio Calvente verkocht in het wereldberoemde voormalige Spaanse restaurant El Bulli en schonk het wereldberoemde Deense restaurant Noma wijn van wijnhuis García de Verdevique.  

La Alpujarra – herkomstgebied van de Granada Wijnen

Vol liefde en passie vertellen Dick en Nelleke van Granada Wijnen over de Alpujarra -het herkomstgebied van de wijnen van de provincie Granada-, de wijnboeren en de verschillende wijnen. Het is een geïsoleerd, bergachtiggebied tussen de Sierra Nevada en de Mediterrane Zee, waar druiven nog op traditionele wijze geoogst worden. Verwacht er dus geen tractors te zien. Wat u er wel kunt zien, zijn ezels die worden gebruikt om de geplukte druiven te vervoeren.  

Andere wijnproeverijen van Granada Wijnen

Kon u niet bij de wijnproeverij aanwezig zijn afgelopen zondag, maar bent u wel nieuwsgierig naar de kwaliteitswijnen uit de provincie Granada? Op de website van Granada Wijnen ziet u wanneer en waar zij nog meer wijnproeverijen geven. En kent u de wijnen al? Dan kunt u ze makkelijk en snel online bestellen.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.