Druiven plukken bij hotel wijngaard Tudanca

In het najaar kan men druiven plukken bij hotel wijngaard Tudanca! Deze wijngaard ligt 150 km ten noorden van Madrid, aan de A1 richting Burgos (afslag 152). Woont u in omgeving Madrid of bent u dit najaar op vakantie in Madrid of omgeving? Doe dan eens wat anders en ga samen met vrienden, collega´s of familie uw eigen druiven plukken! Een actieve en bovendien leerzame bezigheid voor jong en oud.

De druivenplukdag begint in de wijngaarden van hotel Tudanca, waar de oenoloog uitlegt wat voor soort druiven er groeien, hoe ze geselecteerd worden en hoe ze geplukt worden. En dan gaat de pret beginnen en mag men zijn eigen druiven plukken! In typische "conachos", oftewel manden, worden de druiven vervolgens naar een gigantische emmer met kraantje gedragen. Tijd om met blote voeten de druiven in de emmer te gaan stampen, zodat het sap uit de druiven komt! Nadat men het sap (in het spaans "mosto") geproefd heeft, worden tenslotte de overgebleven druiven nog geperst..

Tijdens en na het harde werken wordt er natuurlijk gepauseerd en krijgt men een aperatief aangeboden met wijn, tortilla en chorizo. Het is handig om makkelijke kleren aan te trekken voor het druiven plukken en een broek die tot over de knieëen opgestroopt kan worden bij het druiven stampen.  

Kosten druiven plukken-pakket

Dit alles kost EUR 25 per persoon.  

Heerlijke lunch in restaurant Tudanca

Heeft u van al het harde werken honger gekregen? Vergeeet niet dat er bij hotel Tudanca een zelfbedienings- en een a-la-carte restaurant aanwezig zijn! De bediening is er super en het eten uitstekend.

Wijnproeverijen in hotel wijngaard Tudanca

Het gehele jaar organiseert hotel wijngaard Tudanca overigens wijnproeverijen, voor groepen vanaf 15 personen. Een perfecte activiteit om samen met collega´s of vrienden te doen!  

Meer info en boekingen

Voor meer informatie of boekingen kunt u contact opnemen met hotel wijngaard Tudanca.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.