De leukste steden aan de Costa Blanca

De Costa Blanca is de zonovergoten Spaanse kust ten zuiden van Valencia. Hier vindt u een aantal van de mooiste stranden van Spanje. Met ruim 300 zonnige dagen per jaar is de Costa Blanca ook gezegend met het beste klimaat van het Iberisch schiereiland. Wat zijn nu de leukste steden voor een vakantiehuis aan de Costa Blanca?    

 Amandelbloesem

amandelboom-in-bloei-costa-blanca
Een amandelboom in bloei aan de Costa Blanca

Veel mensen denken dat de kust is genoemd naar de witte stranden. Dat is echter niet zo: de naam verwijst naar de witte amandelbloesems! Nergens ter wereld worden er zoveel amandelen geteeld als in deze streek. De bloeiende amandelbomen zijn een spectaculair gezicht.  

Alicante

alicante-castillo-santa-barbara-costa-blanca Castillo de Santa Bárbara in Alicante aan de Costa Blanca.

Deze gezellige grote stad wordt omringd door fraaie strandjes. De oude stad wordt gekenmerkt door Middeleeuwse kronkelstraatjes en talloze oude kerkjes en kloosters. Bovenop de berg Benacantil staat het kasteel van Santa Barbara. Dit is een van de grootste Middeleeuwse forten van Spanje. Het kasteel is overigens gebouwd door de Moren. Vlak voor de kust ligt het eilandje Tabarca met een klein vestingstadje. Hier kun je goed een dagje vertoeven op de leuke terrasjes.  

Javea

Javea-costa-blanca
Javea aan de Costa Blanca.

Javea staat bekend om haar langgerekte zandstranden en de gezellige oude stad met in het midden de kerk van Sant Bertomeu. Het strand van Arenal is in de maanden juli en augustus een plek waar 24 uur per dag wordt gefeest. De andere stranden zijn veel rustiger. Er zijn weinig hotels in Javea, maar je kunt er wel schitterende vakantiehuisjes huren. Bijvoorbeeld via de organisatie Charmequality.nl.  

Altea

Altea-costa-blanca
Altea aan de Costa Blanca.

Ook Altea heeft een mooi oud centrum met kleine straatjes. Deze leiden allemaal naar het hoogste punt waar de blauw-wit geschilderde koepelkerk staat. Altea is een rustige stad met een groot aantal interessante musea, zoals de Palau des Artes en Museo Navarra Ramon. Het uitgaansleven is er zeer beperkt. In plaats daarvan vind je hier de beste restaurants van de wijde omgeving. Mensen met lekkere trek kunnen hier daarom hun hart ophalen.  

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.