De belangrijkste feesten van Valencia stad

Valencia staat wereldwijd bekend om zijn Fallas, waarbij door de hele stad huizenhoge papier maché poppen worden gebouwd, die aan het einde van het feest worden verbrand. De Fallas zijn echter niet de enige feesten die deze Spaanse havenstad kent. Natuurlijk worden er de religieuze feesten Drie Koningen, de Goede Week, Pasen en Kerstmis gevierd. En daarnaast worden er nog heel wat andere feesten en evenementen in de stad Valencia gehouden. Lees hier meer over de belangrijkste feesten van Valencia stad.

Fallas

las-fallas-valencia

Halverwege maart wordt er in Valencia de Fallas gevierd. Een feest waarbij huizenhoge beelden door de hele stad gebouwd worden. Het zijn ware kunstwerken, die aan het einde van de feestperiode allemaal verbrand. Aan de ene kant is het zonde om deze kunstwerken in vlammen op te zien gaan. Maar tegelijkertijd is het een groot spektakel. Tegenwoordig is dit bekende Valenciaanse feest overigens ook één groot netwerkfeest voor Spaanse bedrijven (net als de oktoberfeesten in Duitsland). En het is een gigantische toeristische trekpleister geworden.

Goede Week

goede-vrijdag-valencia

Zijn de poppen verbrand, dan maakt men zich in Valencia klaar voor de Semana Santa (=Goede Week.) De hele week vinden er dan processies plaats. De twee hoogtepunten van de Goede Week vinden plaats op Goede Vrijdag en eerste Paasdag. Op Goede Vrijdag worden twee Christusbeelden naar het strand gedragen en lopen de broederschappen van Valencia een lange stille tocht van zo’n vijf uur door de straten van de stad. Op eerste Paasdag wordt de herrijzenis van Christus gevierd en maakt het verdriet van Goede Vrijdag plaats voor blijdschap.

Julifeest

bloemengevechten-julifeesten-valencia

In juli vieren de Valencianen vervolgens de Feria de Julio, oftewel het Julifeest. Tijdens dit feest worden veel concerten en theatervoorstellingen georganiseerd. Ook is er een kermis in het Turia park. Het meest bijzondere onderdeel van het Julifeest in Valencia is de "Batalla de las Flores", het bloemengevecht. Tijdens dit gevecht bekogelt het publiek de falleras met bloemen die in kratten op de straat staan.

Andere feesten en evenementen in Valencia stad

Hier vind je een overzicht van nog andere feesten en evenementen in de stad Valencia.

Met dank aan: Bas de Vries

Hoofdgroep: 

Keywords: