Danswinkel Maty in Madrid

danswinkel Maty Madrid

Niet ver van de chocolatería San Gines en het kindermuseum van muis Pérez liggen er in twee zijstraten van calle Arenal in Madrid twee prachtige danswinkels: Maty. De ene winkel ligt in calle Hilares, de andere in calle Maestro Victoria. Deze danswinkels zijn een waar paradijs voor dansers, liefhebbers van Flamenco, liefhebbers van Sevillanas en natuurlijk voor kinderen.

En dan vooral meisjes. Want ongelofelijk, wat hangen hier veel prachtige jurken bij elkaar! In ik weet niet hoeveel verschillende kleuren, modellen, stoffen en maten!

Bij veel “chinos” - winkels met goedkope spullen, vergelijkbaar met een Nederlanse Action of Bazaar –, toeristenwinkels en op markten kun jeweliswaar mooie flamenco jurken kopen, maar deze vallen geheel in het niet bij de prachtige creaties die in deze winkel hangen. Hetzelfde geldt voor de “chulapos” en “chulapas” (de klederdracht die madrilenen met San Isidro dragen). Deze prachtige jurken hebben natuurlijk ook een heel ander kostenplaatje dan de jurken van de markt en toeristenwinkels. Ik heb prijzen gezien variërend van EUR50 tot EUR250. “Niet interessant dus,” hoor ik u al denken. Maar... winkel Maty verkoopt ook assecoires voor bij de jurken: oorbellen, armbanden, kettingen, bloemen, haarspelden, schoenen en waaiers. In ongeveer alle kleuren van de regenboog. Vanaf Eur 1,95. Maty-danswinkel-Madrid

Ik was al maanden op zoek naar een “bloemenspeld” voor in het haar van mijn meiden. In Zuid-Spanje waren deze op iedere straathoek te krijgen. Maar in Madrid kon ik ze niet vinden. Tenminste niet voor een normale prijs. Ik kon mijn geluk niet op toen ik in winkel Maty een hele wand vol zag hangen met Flamenco sieraden! Trots als een pauw kwam ik ´s middags thuis met nieuwe Flamenco oorbellen, armbanden, kettingen, haarspelden en bloemen. Voor onze meiden. En voor vriendinnetjes, om kado te doen als ze jarig zijn.  

Praktische informatie

Naam danswinkel: Maty
Adres: calle Hileras 7 en calle Maestro Victoria 2, Madrid
Openingstijden: maandag t/m zaterdag 10.00-13.45uur & 16.30-20.00uur
Bereikbaarheid: Metro Sol en Metro Opera

Maty-danswinkel-Madrid-plattegrond

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.