Café Cultura Rotterdam

Cafe cultura Rotterdam

Begin oktober heeft Café Cultura haar deuren geopend in Rotterdam: een cultuurcafé voor liefhebbers van de Spaanse en Latijns-Amerikaanse taal en cultuur én voor Spaanstaligen in Nederland. Deze week ben ik een kijkje gaan nemen.      

bar-cafe-cultura-rotterdam
Gezellige tapas- & espressobar in Café Cultura Rotterdam

Als ik binnenkom, zie ik een gezellige ruimte met een grote bar, een zithoek om neer te vleien als je je wilt verliezen in een van de tijdschriften en boeken over Spaanstalige landen, een café gedeelte om gezellig Spaans-Nederlands te keuvelen, en achterin een winkelgedeelte met overheerlijke olijfolies, ingrediënten voor Paella, koffies, wijnen en nog veel meer. Aan het einde van de ruimte gaat een trap omlaag naar een andere ruimte, die wordt gebruikt voor het geven van bijvoorbeeld workshops en salsa-lessen en voor het houden van speciale thema-dagen.  

Het ontstaan van Café Cultura

spain-made-for-you-cafe-cultura-rotterdam
Gratis olijfolie proeven in Café Cultura Rotterdam

Begin 2012 wordt de blog van Café Cultura opgericht door Vincent en Lorena. Vincent heeft heel wat door de Spaanstalige wereld gereisd. Tijdens een van zijn avonturen heeft hij zijn huidige partner Lorena ontmoet: een Madrileense in hart en nieren. De blog van Café Cultura wordt een virtuele link naar de Spaanstalige wereld. In een mum van tijd groeit de blog uit tot meest populair medium in Nederland voor liefhebbers van de Spaanse en Latijn-Amerikaanse taal en cultuur en voor Spaanstalige migranten in Nederland. De blog van Café Cultura komt even tot leven tijdens de twee dagen “Cafe Cultura en Vivo”, die in oktober 2012 voor de eerste keer gehouden wordt op het riviercruiseschip MS Alegría in Rotterdam: Een evenement speciaal voor liefhebbers van de Spaanse en Latijns-Amerikaanse taal en cultuur, met gratis workshops (o.a. Spaans, flamenco, ham snijden en zelf tapas maken), proeverijen, live optredens van Spaanstalige artiesten, presentaties over reisbestemmingen en een kleine markt met producten uit Spanje en Latijns-Amerika. Als “Cafe Cultura en Vivo” een succes blijkt te zijn, besluiten Vincent en Lorena de stoute schoenen aan te trekken en gaan ze op zoek naar een permanente vorm van Cafe Cultura en Vivo. Aan de Hoogstraat in Rotterdam vinden ze wat ze zoeken: een pand waar Café Cultura permanent tot leven kan komen. Vanaf 12 oktober jl. is Café Cultura niet alleen meer een virtuele plek, maar ook een daadwerkelijk “cultureel café”, waar je naartoe kunt komen om Spaans te oefenen, Spaanse en Latijns-Amerikaanse lekkernijen te kopen, te genieten van een heerlijke “cafe solo”, Spaanstalige boeken en lesmateriaal te kopen en nog veel meer. Je vindt er onder andere een winkel, een boekwinkel, een tapas/espressobar, een expositieruimte en een reishoek.  

Activiteiten Café Cultura

proeverij-cafe-cultura-rotterdam
Proeverij in Café Cultura Rotterdam op 8 december 2013
  • Iedere vrijdag vindt er van 18.00 tot 20.00 uur een taaluitwisseling Nederlands/Spaans plaats, in samenwerking met het Spaans talencentrum El Abanico in Rotterdam. Een ontspannen en gratis manier om Spaans te oefenen.
  • Op donderdag avond wordt er regelmatig een Spaanstalige films getoond.
  • Vanaf 11 december wordt er op woensdag avond de salsa-les gegeven, waarbij men de beginselen van de Cubaanse salsa leert.
  • Vanaf januari vindt er op dinsdag avond Nederlandse les voor Spaanstaligen in Nederland plaat.
  • Regelmatig organiseert Café Cultura ‘días de sabor’, waarin je gratis kunt proeven van verschillende producten die in de winkel van Café Cultura verkrijgbaar zijn: kazen, vleeswaren, wijnen, olijfolies, koffies, kruiden en meer. De eerstvolgende is aanstaande zondag 8 december van 14:00 tot 17:00 uur.
  • Er vinden geregeld thema-dagen of thema-avonden plaats. De eerstvolgende is de “noche Paraguay” op donderdag 12 december aanstaande.

Voor meer details kunt u kijken op de agenda van Cafe Cultura.

Praktische informatie Café Cultura

Adres:    Café Cultura Rotterdam

Hoogstraat 28A

3011 PP Rotterdam

Website: www.cafecultura.nl Facebook: www.facebook.com/CafeCulturaNL   Wilt u op een leuke manier Spaans oefenen? Bent u op zoek naar de ingrediënten voor Paella? Of heeft u zin in een heerlijke cafe solo of echte Spaanse jamón? Kom dan eens langs bij Café Cultura in Rotterdam! Ik kan het warm aanbevelen.  

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.