Bijzondere hotels in Bilbao

hotel Domine Bilbao

Tijdens mijn ontdekkingsreis door Baskenland ben ik ook op zoek gegaan naar hotels in Bilbao. Wat een schitterende hotels heb ik gevonden! Helemaal in de vernieuwende geest van Bilbao als stad van de moderne architectuur en kunst zijn veel hotels design hotels, die modern en strak zijn ingericht. Een aantal zijn zelfs door bekende architecten of kunstenaars ontworpen. Wat me opviel, is dat er in Bilbao veel 5-sterren hotels te vinden zijn en vrij weinig kleine boutique hotels. Dit komt blijkbaar doordat er in Bilbao veel internationale congressen en evenementen plaatsvinden, waardoor veel hotels gericht zijn op zakelijk publiek.  Hier een overzicht van mijn favoriete hotels in Bilbao.

Mijn favoriete hotels in Bilbao

Basque Boutique hotel Bilbao kamer El Txakoli

1. Boutique hotel Basque Boutique

Bent u op zoek naar een klein, uniek en sfeervol hotel in het hartje van het gezellige oude stadscentrum van Bilbao? Dan raad ik het Basque Boutique hotel aan! Het kleine boutique hotel bevindt zich in een van de 7 straatjes van Bilbao, in de Casco Antiguo van Bilbao. Iedere kamer is er op een unieke manier ingericht, volgens een thema dat een plaats of symbool in Baskenland representeert.  

 

Design hotel Miro Bilbao Deluxe Room met uitzicht op Guggenheim museum

2. Design hotel Hotel Miró (4*+)

Plant u een stedentrip Bilbao om het Güggenheim museum te zien? En wilt u in een gezellig en modern hotel in de watten gelegd worden? Ik verzeker u dat u in 4-sterren design hotel Hotel Miró, -dat schuin tegenover het Güggenheim museum ligt-, niets te kort zult krijgen! Het kleine hotel biedt een fitness-, massage- en sparuimte van de hoogste kwaliteit, roomservice met gerechten van uitmuntende restaurants in de omgeving en een bar waar gasten de hele dag gratis non-alkoholische dranken kunnen nemen.  

 

Design hotel Domine Bilbao uitzicht op Guggenheim museum vanaf dakterras

3. Design hotel Silken Gran Hotel Domine Bilbao (5*)

Het allerbeste uitzicht op het Güggenheim museum heeft u vanaf Silken Gran Hotel Domine Bilbao. Het is een 5-sterren design hotel dat ontworpen is door de Spaanse architect Mariscal. Het hotel is één groot  modern kunstwerk, beschikt over ruime comfortabele kamers, heeft verschillende eetgelegenheden voor verschillende budgetten en... een dakterras met spectaculair uitzicht op het Güggenheim museum!  

 

Carlton hotel Bilbao vanaf Plaza de Moyua Foto Spainmadeforyou

4. Klassiek luxe hotel Carlton hotel Bilbao (5*)

Houdt u meer van klassiek in plaats van modern? Dan is het Carlton hotel iets voor u. Het hotel dateert uit het begin van de twintigste eeuw en is gevestigd in een prachtig gebouw aan de Plaza de Moyúa, midden in het centrum van Bilbao, op maximaal 10 minuten loopafstand van het Güggenheim museum. Tijdens de Spaanse Burgeroorlog is de Baskische regering in het Carlton hotel gevestigd geweest en heeft de bar gefunctioneerd als bunker. Een hotel met geschiedenis dus...  

 

Petit Palace Arana Bilbao 3-sterren eetzaal met originele steunbalken

5. Petit Palace Arana Bilbao (3+)

Een ander hotel met geschiedenis is Petit Palace Arana Bilbao, het oudste hotel van Bilbao. Dit 3-sterren hotel ligt aan de buitenkant van de zeven straatjes van Bilbao, het oudste gedeelte van Bilbao. Het hotel is grondig gerenoveerd en heeft nu een moderne inrichting met moderne kamers, daarbij oude elementen als houten steunbalken en stenen binnenmuren intact latend.    

 

Bezienswaardigheden en evenementen in Bilbao en Baskenland

  Wilt u meer weten over mogelijkheden in Baskenland? Lees dan mijn artikel over bezienswaardigheden en evenementen in Baskenland. En lees de algemene informatie over Baskenland.  

Foto´s van Bilbao en Baskenland

Wilt u een betere indruk krijgen van Bilbao en de rest van het Baskenland? Bekijk dan mijn foto´s op Baskenland in Beeld.  

Excursies in Bilbao en Baskenland

Wilt u op een leuke manier meer leren over de geschiedenis, architectuur en gastronomie van Bilbao? Dan kan ik de excursies van Basque Taste van harte aanbevelen! Elke Paneel van Basque taste organiseert excursies in Bilbao, maar ook uitstapjes naar San Sebastian en andere delen van Baskenland.   

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.