Bijzondere eetplekken in Madrid

Madrid bruist van de vele bars, restaurants, gezellige pleinen en andere uitgaansplekken! Er is voor ieder wat wils te vinden. Ik ben op zoek gegaan naar bijzondere eetplekken in Madrid met typisch Spaans eten.

Cultuur snuiven en proeven in een Restaurante Centenario de Madrid

Centenario restaurants MadridDe “Restaurantes Centenarios de Madrid” zijn restaurants in het centrum van Madrid die dateren uit het einde van de 19de en begin van de 20ste eeuw. Zij staan bekend voor hun uitstekende keuken en bediening. Via de inrichting en hun gerechten vertellen zij een stuk van Madrid´s cultuur en geschiedenis.

 

Churros smullen in chocolatería San Ginés, Madrid

chocolateria San Gines MadridOp slechts een paar honderd meter van de Plaza Puerta del Sol ligt in een zijstraatje van de calle Arenal de Chocolatería San Ginés, een chocolatería die bestaat al sinds 1894 en waar 24 uur per dag Madrid´s beste churros en porras met chokolade geserveerd worden: zoete, gefrituurde deegwarenslierten met een kop warme chocolademelk die zo vol van chocolade zit, dat een lepel er bijna in rechtop blijft staan!

Tostas eten in winkel-restaurant Casa Gonzalez in Madrid

Midden in de Las Letras wijk in het centrum van Madrid ligt winkel-restaurant Casa Gonzalez in Madrid. In 1931 begonnen als delicatessenwinkel voor rijke Madrilenen. Tegenwoordig delicatessenwinkel en restaurant. Vooral de overheerlijke tostas van Casa Gonzalez zijn bekend!

Hoofdgroep: 

Keywords: