Bezoek een citrus fruit boerderij in de Vallei van de Zon

citrusboerderij Pizarra; citrusboerderij Malaga

Het warme, mediterrane klimaat in Zuid-Spanje is niet alleen ideaal voor olijfbomen, maar ook voor citrusbomen. Als je vanuit de Costa del Sol de binnenlanden ingaat, staat het in de “Valle de Guadalhorce”, - die ook wel “valle del sol”, oftewel de “vallei van de zon” genoemd wordt -, vol van sinaasappel-, citroen-, mandarijn-, en grapefruitbomen! Een prachtig gezicht. Maar zeg eens eerlijk: zou u niet eens graag zo een citrus boerderij bezoeken, zelf een sinaasappel of citroen plukken en proeven hoe het fruit smaakt als het vers geplukt is? Dat kan bij Frutopia!

Frutopia

Frutopia is een citrusfruit boerderij in Pizarra, in de vallei van de zon. Vanaf de kust is het makkelijk en snel te bereiken. Hier kunt u ronddwalen tussen de vele citrusbomen en krijgt u uitgebreide uitleg over hoe en wanneer de vruchten geplukt worden etc. En natuurlijk kunt u het fruit proeven als het rijp is. 

Bezoek aan Frutopia

Frutopia is alleen op afsrpaak te bezoeken. Neem hiervoor contact op met Felix Martínez van het bedrijf Mediterranea SL. Nederlands spreekt dhr. Martínez helaas nog niet, maar Engels en Duits zijn geen probleem.  

Mediterranéa SL

Praktische informatie over Mediterranéa SL:
Adres: Avenida del Bierzo 8 - Urb. Hacienda del Carmen - Santangelo Norte - 29631 Arroyo de la Miel (Benalmádena)
Telefoon: +34 952 566 136 / +34  629 763 566 (mobiel)
E-mailmediterraneasl@arrakis.es
Contactpersoon: Felix Martínez (spreekt Engels en Duits)

Gemeentelijk museum Pizarra

In het gemeentelijke museum van Pizarra is een verzameling te zien van rurale kunst en werktuigen die op het Andalusische platteland gebruikt worden. Een prima manier om meer inzicht te krijgen in de Andalusische levensstijl. En makkelijk te combineren met een bezoek aan de citrusboerderij Frutopia.

Reacties

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.