Bezoek de WOII tunnels in de Rots van Gibraltar

rots van Gibraltar in WOII

In de allerzuidelijkste punt van Spanje ligt een stukje Engeland: Gibraltar. Van heinde en verre is Gibraltar al te zien, als een grote rots die uitsteekt in de Middellandse Zee. Historisch gezien is Gibraltar altijd een begeerd stukje geweest, omdat het de toegangspoort tot het Middellandse Zee gebied vormde. In de Tweede Wereld Oorlog werd er vanuit Gibraltar dan ook nauw toezicht gehouden welke schepen er door de Straat van Gibraltar voeren.

Alleen al het feit dat je je op Engels grondgebied begeeft terwijl je op vakantie in Spanje bent, maakt dat een bezoek aan Gibraltar speciaal is. Een bezoek aan de tunnels en het fort in de Rots van Gibraltar maken het bezoek aan Gibraltar nog specialer.  

De Militaire Rots Tour in Gibraltar

Tijdens de Militaire Rots Tour brengt u onder meer een bezoek aan het Europa punt, vanwaar uit tijdens de Tweede Wereld Oorlog de schepen gecontroleerd werden die de Straat van Gibraltar passeerden. Verder bezoekt u onder meer de tunnels die er in de Tweede Wereld Oorlog zijn gegraven vanaf het centrum van Gibraltar tot in de rots.

Mediterranea SL militaire rots tour Gibraltar

Advies voor Gibraltar

Op de rots van Gibraltar leven ook zes apenfamilies, met in totaal rond de 250 apen. Deze zijn schattig om te zien, maar... de apen zijn inmiddels gewend geraakt aan toeristen en zijn nergens bang voor. Ze proberen te stelen wat los en vast zit, springen op de auto´s en ga zo maar door. Wilt u deze apen zien? Dan raad ik u af om er met uw eigen (huur)auto naartoe te gaan. Ga liever met een toeristenbus naar boven. Die is toch al toegetakeld door de apen.  

Meer informatie over bezoek aan WOII tunnels in Rots van Gibraltar

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mediterranea SL.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.