Bares Centenarios Barcelona

Centenario bars Barcelona

Eén van Carla´s ontdekkingen in Barcelona

Carla woont al meer dan 15 jaar in Barcelona. Hier runt zij verschillende Bed and Breakfasts. In het weekend trekt zij er met haar man op uit om verborgen plekjes te ontdekken in de stad van Gaudí. Een van haar ontdekkingen zijn de “Bares Centenarios” (=bars die meer dan 100 jaar oud zijn) in de Raval wijk. Aangezien de “Barrio Raval”, -oftewel de Raval wijk-, zo dicht bij de zee en de haven lag, was het de favoriete plek voor scheepslieden om rond te hangen als hun schip aangemeerd was in de haven van Barcelona. Er waren dus veel bars en meisjes voor vertier te vinden in de Raval wijk. Veel van deze bars bestaan tegenwoordig nog, al zijn de meisjes van vertier uit de bars verdwenen. Bezoek de bars en stel je voor hoe deze vroeger gevuld waren met vermoeide en dorstige scheepslieden...

Route langs de Bares Centenarios

Centenario bar Casa Almirall BarcelonaNeem de metro en stap uit in de Plaça Catalunya. Loop van hieruit over Las Ramblas in de richting van de zee en ga rechtsaf de Elisabeth straat in. Na korte tijd loop je tegen een groot, modern, wit gebouw op. Dit is het MACBA museum. Op de hoek ligt de eerste bar: Casa Almirall (Carrer de Joaquín Costa 47). De bar heeft zijn deuren geopend in 1860 en heeft nog steeds het originele interieur.   

Centenario bar Bar Marsella BarcelonaVan hieruit loop je verder richting zee. Sla bij de carrer de Carme rechtsaf en meteen weer linksaf. Je komt uit op de Rambla del Raval. Hier ga je aan het einde naar links, naar de carrer de Sant Pau. In deze straat ligt de Bar Marsella (Carrer de Sant Pau 65). Dit is de oudste “Bar Centenario”, die dateert uit 1820. Het was een favoriete plek van Picasso, Dali en Gaudí. Tegenwoordig is de bar bekend voor zijn eigengemaakte Ajenjo (=absintlikeur).  

Centenario bar London Bar Barcelona Als je uit de bar komt, ga je naar rechts. Aan het einde van de Carrer de Sant Pau ben je weer terug op Las Ramblas. Ga naar rechts en dan rechtdoor tot de Carrer de Nou de la Rambla. Hier sla je rechtsaf. Na ongeveer 100 meter vind je de London Bar (Carrer de Nou de la Rambla 34), die eveneens meer dan 100 jaar oud is. Vroeger was het een favoriete ontmoetingsplek voor circus artiesten. Nu een leuke uitgaansplek met´s avonds vaak live muziek.  

Centenario bar Kentucky Bar BarcelonaOm bij de laatste Centenario bar te komen, ga je terug naar Las Ramblas. Op Las Ramblas loop je verder richting zee. Bij de Carrer de Arc del Teatre ga ja weer naar rechts. Hier ligt bijna op de hoek de Kentucky Bar (Carrer de Arc del Teatre 11). Doordat de bar zo ontzettend dicht bij de haven ligt, was het het tweede huis voor veel scheepslieden. En daardoor een populaire plek voor de prostituees van Barcelona.    

 

Carla´s B&B´s

Onder de naam Guesthouse Barcelona runt Carla een aantal modern ingerichte Bed and Breakfasts in Barcelona: B&B Casa Maca en B&B Jardinets. Beiden zijn gelegen in de wijk l´Eixample, op 5 minuten lopen van Casa Battló en Casa Milá. De kamers zijn stuk voor stuk uniek en stijlvol ingericht door Carla. De meeste kamers hebben een eigen (insuite) badkamer. Sommigen hebben echter een gedeelde badkamer op de gang, waardoor de prijs weer net wat lager is. De kamers zijn schoon en de service is er uitstekend: bij aankomst uitgebreide uitleg over bezienswaardigheden en openbaar vervoer in Barcelona, ´s morgens een uitgebreid self service ontbijt in een moderne, schone keuken en gratis WiFi. Speciaal voor lezers van “Carla´s ontdekkingen in Barcelona” geeft Carla 10% korting op boekingen van minimaal drie nachten en aankomst vóór 1 maart 2015. Vul hiervoor code SMFY2014 in bij het maken van een online reservering!  

Praktische informatie

Adres: Raval wijk, Barcelona
Bereikbaarheid: : metro lijn 1 en 3 (haltes Catalunya, Lliceu, Drassanes en Parallel)
Uitgebreide informatie Guesthouse Barcelona
Reserveren Guesthouse Barcelona

Carla's overige ontdekkingen in Barcelona

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.