Andalusië met het gezin

Andalusië reis kids wit dorp

Knusse costa’s & flamencodansen

Met je gezin twee weken in een appartement aan een van de Spaanse costa's… het kan ook anders. Want Spanje heeft veel meer te bieden dan alleen zonnebedjes en Patat van Ad. Je kunt door Andalusië relaxed rondreizen per eigen huurauto, over glooiende heuvels, langs witte dorpen en verlaten baaien. De afstanden zijn kort en je kunt onderweg stoppen waar je maar wilt, voor een foto tussen de olijfbomen of een stel flamingo’s aan de kust. Dwaal samen met je kinderen over pleintjes, laat je verrassen door eeuwenoude Moorse paleizen en maak kennis met Spanjaarden op het terras van een tapasbar. Zo laat je je kinderen een ander Spanje zien. We delen graag de hoogtepunten van onze eigen Andalusië met kids reis met je, zodat je zelf met je gezin ook het échte Spanje kunt ontdekken.

1. Cortijo tussen de sinaasappelbomen

Op de allereerste dag in Spanje na aankomst op de drukke luchthaven van Malaga, wilden wij niet direct midden in de stad verblijven. Maar liever eerst even bijkomen van de vlucht, ons werk en drukke leven thuis achter ons laten, luierend aan het zwembad tussen de fruitbomen samen met ons gezinnetje. Net buiten Malaga staat een prachtige cortijo, een soort boerenlandhuis, waar je perfect je Spanje-reis met je gezin kunt beginnen. Bij aankomst word je hartelijk ontvangen met een glaasje verse jus d'orange uit eigen boomgaard. En ’s avonds kun je eten in de cortijo en wat lokale gerechten uitproberen, zoals gerookte ham en tortilla. ¡Bienvenido en España!

2. Dans samen de flamenco

Flamenco workshop voor kinderen in Sevilla

Sevilla is de stad van de flamencojurken en Spaanse gitaren. In de smalle straatjes van de oude binnenstad vind je vele tapasbarretjes waar de hammen aan het plafond hangen te drogen, witte pleinen waar Spaanse opa’s samen het lokale nieuws doornemen en uit de open ramen klinken vaak gitaarklanken. Op en top Spanje dus. Een aanrader in Sevilla is om met je kinderen een flamencoworkshop te volgen. Dat klinkt serieus, maar plezier maken staat voorop: gehuld in een flamencorok of met een stoere hoed wordt er gestampt en geklapt op de muziek. Sluit af met wat lekkere tapas, waarbij de kids zelf hun gerechtjes kunnen uitkiezen.

3. Knus aan de costa

Natuurlijk is het lekker om je Spanje-reis met kinderen af te sluiten met een paar dagen aan het strand. Nog even uitwaaien en ravotten voordat de terugvlucht eraan komt. Op ongeveer vier uur rijden van Malaga liggen de goudgele stranden van de Costa de la Luz, waar je kunt genieten van het goede leven. Het zijn vooral  Spanjaarden die hier komen. Ze verruilen vooral in de heetste maanden juli en augustus de steden voor de kust. Echt veel meer dan zwemmen, schelpjes zoeken, kastelen bouwen, naar de zee te staren hoef je niet deze dagen… Zodat je helemaal zen terug gaat naar huis.

Dit gastartikel is geschreven door Edith Huntink van Spanje online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. De rondreis Andalusië met kids is speciaal samengesteld voor gezinnen die het ándere Spanje willen ontdekken. De reisspecialisten van Spanje online helpen je graag bij het samenstellen van jouw reis en adviseren je vanuit hun eigen reiservaring, met én zonder kinderen. Onderweg slaap je in kleinschalige accommodaties en je verkent Andalusië per huurauto in je eigen tempo.