Als Biskaje vertegenwoordiger naar Tomas Cook evenement

Biskaje meet&greet Thomas Cook 2013

Vol verwachting nam ik vanmiddag de trein richting Zandvoort aan Zee, om hier vanavond samen met mijn Baskische collega Iñigo van reisorganisatie GoBasquing Biskaje te vertegenwoordigen tijdens het Meet & Greet evenement van Tomas Cook in Zandvoort. Het was een heerlijk zonnige dag, wat het nog leuker maakte om richting strand te gaan. Na aankomst bij de strandtent Restaurant Meijer aan Zee, waar vanavond het Meet & Greet evenement gehouden ging worden, heb ik nog even heerlijk genoten van het zonnetje. Maar toen was er werk aan de winkel.

Nog een laatste keer namen we door wat we vanavond aan de gasten wilden laten zien en richten we onze tafel in. En al snel begonnen de eerste gasten te arriveren, klaar voor een avond vol gastronomisch vertier en kennismaking met oude en nieuwe bestemmingen.

Biskaje, een paradijs voor cultuur-, natuur-, sport- en gastronomieliefhebbers

Guggenheim museum Bilbao, Baskenland
Guggenheim museum Bilbao, Baskenland

Het was heerlijk om zoveel mensen vanavond over Biskaje te kunnen vertellen en enthousiast te kunnen maken. Een aantal hadden wel al eens van Biskaje gehoord, maar vrijwel niemand wist wat er te zien en te doen is. Voor uw informatie: Biskaje (in het Baskisch Bizkaia en in het Spaans Vizcaya) is een provincie van Baskenland en ligt in Noord-Spanje, aan de Golf van Biskaje. Baskenland was tot nu toe helaas vooral bekend wegens de ETA, de Baskische afscheidingsbeweging. Erg jammer, want Biskaje en Baskenland zijn prachtige gebieden: ze zijn groen, hebben rotsachtige stranden, schitterende dorpjes en steden (onder andere Bilbao met het Güggenheim museum, een museum voor moderne kunst), prachtige natuurparken, grotten die al eeuwen geleden zijn bewoond en waar nog ongelofelijke rotsschilderingen te vinden zijn en ga zo maar door. Bovendien ligt het op de route naar Santiago de Compastela! En Biskaje heeft een overheerlijke Spaanse keuken. Biskaje staat vooral bekend om zijn pintxos (kleine borrelhapjes van uitstekende kwaliteit) en txakoli (een frisse, sprankelende witte wijn die alleen in de provincie Biskaje wordt geproduceerd). Het is een feest om de vele verschillende pintxos te proeven die in tal van bars en restauranten geserveerd worden! Samen met een heerlijk glaasje txakoli kan de dag niet meer stuk. Biskaje is een echt paradijs voor cultuur-, natuur-, sport- en gastronomieliefhebbers! Moe maar voldaan kwam ik rond middernacht thuis.

Meer informatie over Biskaje en Baskenland

Bent u nieuwsgierig geworden naar Biskaje en Baskenland?  Go Basquing is een reisorganisatie in Baskenland die specialist is in het maken van maatreizen voor groepen van minimaal 8 personen, studiereizen en zakenreizen. Iñigo en Stephanie geven u graag meer informatie over vakantiemogelijkheden in Baskenland en omgeving! Mail ze vrijblijvend.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.