Actief op Ibiza

actief Ibiza

Het Spaanse eiland is de laatste jaren een populaire vakantiebestemming geworden voor toeristen van over de hele wereld. En dat is niet zonder reden. Het prachtige eiland barst van de mooie stranden, indrukwekkende natuur, gezellige restaurants, hippe nachtclubs en vrolijke marktjes. Maar als je denkt dat je op Ibiza alleen terecht kunt voor een relax vakantie, dan heb je het mis. Ook voor een actieve vakantie is Ibiza zeker het overwegen waard. Wij zetten de mogelijkheden voor actie en avontuur voor je op een rijtje.

Surfen

Een eiland als Ibiza leent zich uitstekend om watersport te beoefenen. Vrijwel iedere vorm van watersport is in de kristalblauwe oceaan rondom Ibiza mogelijk. Hoewel een kalme en vlakke zee Ibiza niet vreemd is, wordt het eiland ook regelmatig bezocht door een flinke noordoostenwind. Hierdoor is het heerlijk wind- of kitesurfen op Ibiza, vooral op het strand van Cala Nova. Ook golfsurfers kunnen hun hart ophalen wanneer het waait en de golven hoger zijn. Zeker in de wintermaanden is dat het geval. De meest recente ontwikkeling op het gebied van surfen, is het stand-up paddle boarden, wat ook op Ibiza razend populair geworden is. Beginnende surfers kunnen op Ibiza terecht bij een van de vele surfscholen.  

Duiken

Ontdek de onderwaterwereld van Ibiza tijdens je vakantie, door te gaan snorkelen of duiken. Het eiland is omgeven door een prachtig onderwaterlandschap met exotische vissen, koraalriffen en grotten. Er zijn talloze duikscholen op het eiland om je op weg te helpen met deze mooie watersport.  

Actie op het water

Zoek je snelheid en actie? Dan is een ritje op een jetski of waterski misschien wel wat voor jou. En als je een echte thrillseeker bent, kun je je wagen aan het spannende klifspringen.  

Avontuurlijke ontdekkingstochten

Ook buiten het water vind je op Ibiza talloze activiteiten om je mee te vermaken. Ontdek de veelzijdige natuur van het eiland bijvoorbeeld eens te voet. Er worden verschillende wandelexcursies georganiseerd maar je kunt er ook zelfstandig op uit voor een wandeltocht. Liever op pad met de fiets? Door de vele heuvels op Ibiza is fietsen op het eiland een uitdaging en geschikt voor ervaren racefietsers en mountainbikers. Een andere unieke manier om het landschap te ontdekken is te paard. Er zijn verschillende maneges van waaruit paardrijtochten over het eiland worden georganiseerd.   Dus wil je op een actieve vakantie? Of wil je actie met ontspanning combineren? Denk dan zeker aan het Spaanse eiland Ibiza voor je volgende reisbestemming. Daar vind je het beste van beide werelden!  

Meer informatie

Meer informatie over een vakantie op Ibiza vind je op http://ibizavakantie.nl.  

Door: Bas Noordermeer

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om te bepalen of u geen spambot maar een mens bent.